Mit kell tudni az első vásárlás előtt

Ezen útmutatón keresztül vásárolhatsz a Bitcoint, Litecoint és más kriptovalutákat, de először ki kell választani az árfolyamot, ahol a tranzakciót végzik.

Európában minden cserére kötelező a KYC (ismeri az ügyfelet) és az AML (pénzmosás elleni politika) alkalmazása, hogy tudják, kivel üzletelnek, hogy jobban megértsék az ügyfelet és a pénz forrását. A KYC-politikák gyakran 4 kulcsfontosságú elemet tartalmaznak:

  • Vevői adatvédelmi politika,         
  • Ügyfél-azonosítási folyamat;         
  • Tranzakciók felügyelete;         
  • Kockázatkezelés.         

A KYC nem más, mint annak ellenőrzése, hogy ki az ügyfél. A pénzügyi szektorban, hasonlóan a bankokhoz, ez magában foglalja a szervezet ellenőrzését egy nemzeti személyazonosító okmány, cím és több esetben a biometrikus adatok további felhasználása révén.

Amikor a regisztráció befejeződött, bitcoint és más kriptovalutákat vásárolhatsz a következők segítségével:

  • Hitelkártya vagy betéti kártya;         
  • Banki átutalás (SEPA);         
  • Banki betét;         
  • Virtuális kártya (alkalmazáson keresztül)        

Néhány ember számára a bitcoin először történő vásárlása nehéz lehet, ám szerencsére vannak olyan vállalatok, amelyek jelentősen leegyszerűsítették a folyamatot, például a Coinbase és a Bitpanda, és a fent említett lehetőségekkel vásárolhatnak, de a díjak néha drágák lehetnek.

A webhelyen a Localbitcoins.com volt az a pont, ahol bitcoinokat vásárolt készpénzzel, ma, miután a KYC és az AML intézkedéseket az EU alkalmazta, már nem nyújtja ezt a szolgáltatást, számos alternatív vásárlási lehetőséget kínál, főleg SEPA banki átutalást kínál és bankbetét.

Légy nagyon óvatos, mivel ezeknek a társaságoknak gyakran nincs biztosítása, ha a társaság elhagyja a piacot, vagy hackerek célozzák meg. A múltban néhány megtámadott tőzsde visszaadta a pénzeszközöket a felhasználóknak, de erre törvényes kötelezettségük nem volt, tehát a pénzeszközök védelme mindig a Te felelősséged.

Ha nem szeretnéd a személyes adataid megadni, akkor is vásárolhatsz Bitcoint, de utcai kereskedőt kell keresnie, már vannak alternatív decentralizált platformok, anélkül, hogy KYC-re lenne szükség, amelyek alternatív fizetéseket és anonimitást nyújtanak. További információ a PÉNZES VÁSÁRLÁ részben található.

Mielőtt elkezdenéd, rendelkezned kell egy kriptovaluta portfólióval. Olvassa el a különféle portfóliók útmutatóját. Néhány forró pénztárca lehetőséget kínál bitcoin vásárlására az alkalmazásban, például az ABRA WALLET vagy a WIREX CARD.

Végül bitcoint vásárolhat egy Bitcoin ATM-ben, csak meg kell mutatnia a Bitcoin-cím QR-kódját, megtudhatja ezen gépek helyét a Coin ATM Radar webhelyen.