Mindent a Bitcoin-ról!

Mi az a Bitcoin?

Bitcoin (szimbólum: ; rövidítás: BTC or XBT) egy kriptovaluta, a digitális pénz egy formája, amely titkosítva van, és amelyre elérhetőek a digitális tárcák, amelyek kibocsátásának és értékének tranzakcióit egyetlen központi identitás sem irányítja, hanem egy konszenzusos, titkosított és decentralizált mód (peer-to-peer). Ezeket a tranzakciókat egy számítógépes hálózat végzi az egész világon, a tranzakciók előzményei nyitottak és átláthatók, és a Blockchain nevű adatbázisban vannak tárolva. Azok a számítógépek, amelyek megerősítik a tranzakciókat és felfedezik az új bitcoin blokkokat, „bányászok”, megkapják a tranzakciós díjak és a felfedezett új blokkokat. A forgalomban 21 millió bitcoin korlátozódik. A Bitcoint először 2008 októberében vezette be Satoshi Nakamoto és az eredeti szoftververzió 2009. január 3-án jelent meg. Az első blokk, a „ Genesis Block ” elnevezésű üzenet a következő üzenetet tartalmazza; „Az Idő 03 / Jan / 2009 kancellár a bankok második mentésének határán”. Pénzügyi szempontból, hasonlóan az aranyhoz, spekulatív eszköznek , készpénzárunak vagy csereértéknek (pénznek) tekinthető.


A Bitcoin legális?

Mindeddig a Bitcoin-t nem tiltották be , azonban néhány ország korlátozza vagy korlátozza az olyan szolgáltatásokat, mint például a Bitcoin cserék.


Teljes irányítás a pénz felett

A Bitcoin használatával nincs szükség megbízható harmadik félre a fizetések biztosításához, a Blockchain technológiával az összes tranzakció változatlan és nem vonható vissza annak befejezése után.


A Bitcoin nem tesz megkülönböztetést

A Bitcoin annyira decentralizált, hogy a felhasználótól függetlenül nem köteles nyilvánosságra hozni személyazonosságát a hálózaton, lehetővé téve számukra a globális gazdaságban való részvételt, még ma is több millió ember nem fér hozzá bankszámlához. hátrányos megkülönböztetés miatt, mivel nincs identitásuk, vagy olyan helyekben élnek, amelyeken nehezen hozzáférhető. Sokak számára biztonságos kereskedelmet és tranzakciót biztosíthat, és ez az egyetlen módja annak, hogy részt vegyen a globális gazdaságban.


A Bitcoin nem nételen

A Blockchain számára kibocsátott tranzakciók nyilvánosak. Bárki láthatja saját egyenlegét és az elvégzett tranzakciókat, de a cím mögött található felhasználói entitás ismeretlen marad, de előfordulhat információszivárgás is, például egy online áruház / szolgáltatási címhez társított fiók. Ismerje meg a monero-t, az anonim és privát kriptovalutát.


A Bitcoin ára ingatag

A Bitcoin ára nagyon gyakran ingadozik, és rövid időn belül új csúcsokra és mélypontokra is elérheti, ezt magas kockázatú eszköznek kell tekinteni, soha ne fektessen be pénzt, amelyet nem veszíthet el.


A kifizetések visszafordíthatatlanok

Bármely tranzakciót kiadnak, és a teljesítenek az visszavonhatatlan, csak az a felhasználót térítheti vissza, aki az összeget megkapta. Fontos, hogy bízz abban, aki küldi a pénzt. Ma már vannak olyan szolgáltatások, amelyek fogyasztóvédelmet kínálnak.


A nem megerősített tranzakciók nem biztonságosak

A nem megerősített tranzakciók nem biztonságosak. A tranzakció visszaigazolása fontos elem annak ismeretében, hogy egy adott bitcoin összeget még nem használtak fel egy másik tranzakcióban (kettős kiadás). Ezért a Bitcoin megerősítése elengedhetetlen elem, amelyre figyelmet kell fordítani. A megerősítés néhány másodpercig vagy akár kilencven percig is eltarthat, az átlag 10 perc, ez az idő a hálózati forgalomtól vagy a tranzakcióért fizetett díjtól függően változhat. Mindig várjon néhány megerősítést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tranzakció megvalósult-e.


Tárca

Bármilyen pénzhez hasonlóan, a Bitcoint is egy tárcában kell tartani, kétféle tárca létezik: Hot tárca, csatlakoztatva az internethez, okostelefonon, számítógépen vagy online, általában a folyószámla célja; Hideg tárca, amely nem kapcsolódik az internethez eszközökben, csak az egyensúly megőrzése céljából, mint például egy megtakarítási számla, a hardver tárca a legjobb, de lehet egy egyszerű papír tárca is, amely alapvetően a „privát kulcs” és a nyomtatott „nyilvános kulcs” tárcája vagy a „seed fázis” címe.

Nagyon fontos a magánkulcs védelme, mivel ezzel a hackerek ellophatják a pénzt, ne tedd senkinek hozzáférhetővé, mindig frissítsd a szoftver pénztárcád, és ne használj olyan szolgáltatásokat, amelyek veszélyeztetik a magánkulcsok ellenőrzését.


Bitcoin bányászat

A Bitcoin bányászat egy blokkok (tranzakciók nyilvántartása) egymást követő hozzáadása a Blockchainhez, amely kompatibilis az előző blokkal, a 0. blokktól, a Genesis blokkból, az utolsó blokkba, és ahol a hálózatban végrehajtott összes tranzakciót regisztrálják. , megkülönböztetik a törvényes tranzakciókat a „kettős kiadások” kísérletektől. A bányászatot nagy feldolgozási kapacitású számítógépek végzik, manapság már vannak gépek, amelyek kifejezetten erre a műveletre készültek. Ezeknek a gépeknek speciális szoftvere van, amely megoldja a matematikai problémákat, és cserébe megkapja a tranzakciós díjakat, valamint a Block Reward-t, amely arra ösztönzi, hogy minél több ember bányásszon, ezáltal megőrizve a hálózat biztonságát, biztonságát és stabilitását.

A 21 millió Bitcoin-korlát elérése után ezeket nem generálják tovább, és a bányászokat csak tranzakciós díjakkal jutalmazzák. Az első blokkok blokkonként 50 bitcoinjal jutalmazták a felhasználókat, de a jutalom 21.000 blokkonként felére esik, ami első alkalommal történt 2012. november 28-án, és 25-re esik . A következő dátumot itt tudhatod meg .


Blockchain árak

A „blockchain” díj, amelyet más néven „bányászdíjnak” hívnak, a bitcoin-tranzakciókkal járó költségek, amelyeket a tranzakciókat végrehajtó felhasználókat terhelnek. A díjat felszámítják a bányászok jutalmazására és a hálózat fenntartására.

A tranzakciós díj olyan eszköz, mint a tranzakciós díjak felgyorsítása, mivel a tranzakciók gyakran lassúak a hálózati torlódások miatt, minél alacsonyabb a blockchain tranzakciós díj, annál alacsonyabb a Bitcoin hálózat tranzakciós prioritása, ha egy felhasználó időben kíván tranzakciót végrehajtani, akkor magasabb díjat kell fizetniük, hogy meggyőzzék a hálózat résztvevőit az ügylet megerősítéséről.

 

Villámhálózat

A Villámhálózat extra réteget ad a Bitcoin blokkláncához, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gyorsabban, minimális tarifákkal fizetési csatornákat hozzanak létre ezen a kiegészítő rétegen belül. A felhasználók tranzakciókat hajtanak végre a fő hálózaton kívül, és azután egyetlen tranzakcióként rögzítik őket.

A legérdekesebb dolog ebben a technológiában az, hogy ha széles körben alkalmazzák, akkor nem kell külön dedikált csatornát felállítania ahhoz, hogy pénzt küldjön valakinek, hanem más csatornákat is használhat kifizetésekhez olyan emberekkel, akik már csatlakoztak egymáshoz. a rendszer megtalálja a legrövidebb utat. Ennek alapján egy nap fizetni lehet a kávéért illeték nélkül.